jueves, noviembre 12, 2009

Segunda victoria consecutiva!!

Victoria das que dan moral e autoestima a colleitada polo Santiso o pasado domingo en terras lalinenses. Primeira ocasión que o equipo xoga esta tempada nun campo sen ser de herba artificial, e parece que trouxo sorte, en realidade, últimamente é un campo que se lle está a dar ben ó equipo.
Vaiamos coa crónica, o partido comenza moi ben para ó Santiso, cando apenas se xogaban os primeiros 15 minutos, Alfonso remata dende fóra da área e tras golpear no longueiro, o esférico toca na espalda do porteiro local e convirtese no 0-1. Hai que reseñar que inda que o balón non golpease no porteiro o gol subiría igualmente ó marcador (esta aclaración faise para a tranquilidade de Alfonso e ese gol se subirá no seu casilleiro na carreira polo pichichi do Santiso).
O segundo non se fixo esperar, e foi a balón parado, tras unha cesión realizada polo Gresande o seu porteiro, Alfonso dispúsose a sacar o libre indirecto dentro da área, cando todo o mundo pensaba que Alberto Monchito ía rematar a gol, chegou Javi Ministro e con un remate axustado o pao conseguía o 0 a 2. Falouse tras finalizar o encontro que a xogada fora ensaiada o venres no adestramento (que por fin se realizou no Novo Zahorra), non vai ser o blog do Santiso o que desminta esta noticia…
Finalizando a primeira parte, o Gresande conseguiu reducir distancias gracias a un remate de cabeza do seu dianteiro.
Tras o descanso o Gresande conseguiu o 2-2 logo da saída dun saque de esquina que na segunda xogada se convirteu en gol.
Mal pintaban as cousas para o Santiso nese intre xa que o equipo local foise arriba e contou ademáis coa inestimable colaboración do árbitro, cada protesta do Santiso convertiase en cartón amarelo e cando había algunha xogada dubidosa, sempre ía a favor do equipo local. Así foi que a falta de 10 minutos o árbitro expulsaba inxustamente do encontro a Manuel.
Con 10 xogadores e empatando fóra da casa a falta de 10 minutos, calquer adestrador apostaría por amarrar o resultado, pero dende aquí hai que deixar constancia do plantexamento que fixo o novo adestrador do Santiso, Marcos Sandá, decidiu xogar con unha defensa de 3 e manter 4 no medio e 2 adiante. A valentía supuxo que Alberto Cordido marcara o 2 a 3 e que o Santiso conseguise a terceira victoria da tempada.
Polo Santiso xogaron Chaly na porteria, Tono, Javi, Dani e Moncho na defensa, Manuel, Alex, Alberto Monchito e Agustin na media e na dianteira os irmáns “de boer”, é decir, Alfonso e Michel. No segundo tempo participaron Alberto Cordido e Micho.
En definitiva, victoria meritoria a conseguida polo Santiso, que terá que desprazarse novamente o próximo domingo para enfrentarse ó Prevediños que como o Santiso, tamén leva dúas victorias consecutivas, polo que non será un partido fácil.
Sen embargo, esperamos poder contar unha nova victoria do Santiso a próxima semana. Un saúdo e Aúpa Santiso!